13.10.11

Dodro: case un milleiro de corredores na Pedestre de Lestrobe, dos que máis da metade cruzou a liña de meta

• Na absoluta feminina Esther Pedrosa gañou por cuarto ano consecutivo
  • Alejandro Begega foi o gañador absoluto en homes e en clasificación por equipos, levouse o primeiro posto Atletismo Sar-A Poutada

Dodro, 13 de outubro de 2011. Onte, mércores 12 de outubro, celebrouse no Concello de Dodro carreira pedestre de Lestrobe, que cheou á súa decimoterceira edición. Nun día soleado e con temperaturas estivais, celebrouse esta cita que pouco a pouco se está convertendendo nunha referencia a nivel galego, dentro do circuito "Correr en Galicia", cunha distancia de 10.000 metros.

A inscrición foi todo un éxito superando os 900 corredores, unha cifra máis que aceptable, que acerca á proba cada vez máis ás grandes carreiras de Galicia. Chegaron a meta máis de 500 atletas. Ás 17:30 comezaron os "pitufos", seguidos pola categoría benxamín-alevín e infantil-cadete. A proba absoluta comezou ás 18:30, hora na que o sol aínda se facía notar con forza e que esixiu un maior esforzó ós atletas.

Na xeral absoluta masculina o gañador foi Alejandro Begega Ordiz, que completou o recorrido en 33 minutos e 46 segundos. Foi seguido por José Manuel Vieito Vilacoba, como segundo, e Abel Barros González, de terceiro.  Na xeral absoluta feminina venceu por cuarto ano consecutivo Esther Pedrosa Carrete cun tempo de 40 minutos e 10 segundos. Acompañárona no podio Raquel Suárez Pedrosa e Esther Navarrete Santana.

O primeiro clasificado por equipos foi o Atletismo Sar-A Poutada, seguido no caixón por Atletismo Milladoiro e Atletismo Noitebra.

A entrega de premios foi seguida por un numeroso grupo de afeccionados. Asistiu o deputado provincial Albino Vázquez Aldrey e a corporación municipal de Dodro encabezada polo alcalde Valentín Alfonsín Somoza. En total repartíronse 70 trofeos.

O Concelleiro de Deportes de Dodro, José Núnez, valorou esta nova edición porque "serve como imaxe da aposta do Concello de Dodro polo deporte e polo compromiso coas persoas vinculadas ó mesmo". Agradeceu publicamente ás casas comerciais o apoio prestado para que esta actividade deportiva saia adiante.