29.4.12

A Pobra: cea enolóxica para potenciar produtos da bisbarra e a etiquetaxe en galego

  • García Gómez, de Política Lingüística, resaltou a importancia da etiquetaxe en galego para a promoción dos nosos productos no exterior
Fotos de Pablo Silva

A Pobra do Caramiñal, 29 de abril de 2012. Os secretarios xerais de Montes e Medio Rural, Tomás Fernández Couto, e de Política Lingüística, Valentín García Gómez, asistiron este xoves pasado á I Cea Enolóxica Club Exxpopress, que tivo lugar no Restaurante A Terraza de Chicolino, en A Pobra, e na que a adega Ponte da Boga presentou cinco dos seus viños en maridaxe coas conservas da gama Fuera de Serie, da firma Luis Escurís Batalla, postas en valor polo citado restaurante.
 
Ao acto asistiron un cento de persoas, entre elas os alcaldes de Ribeira, Boiro, A Pobra, Rianxo e Lousame; presidentes de patronais, patróns maiores, xornalistas, empresarios, etc., así como o presidente do Foro Enrique Peinador, Xosé González. Fernandez-Couto destacou a importancia desta iniciativa do Club Exxpopress para a promoción empresarial, "que sen dúbida será tomada como exemplo en Galicia". García Gómez resaltou a importancia da etiquetaxe en galego para a promoción dos nosos productos no exterior.

O alcalde de A Pobra e anfitrión dos asistentes, Isaac Maceiras, animou aos empresarios a colaborar na promoción dos seus productos no exterior con actos conxuntos e o presidente do Club Exxpopress, Suso Souto, resaltou "non só a colaboración, senón a interacción das tres empresas na Cea Enolóxica".


Ribeira Sacra, un dos lugares de Galicia onde se practica a "viticultura heroica"

Ás 20.30 horas tivo lugar unha charla a cargo do xornalista Víctor Furelos (coordinador da sección Área de Compostela de El Correo Gallego e do semanario Terras de Santiago), titulada Viticultura heroica, que falou sobre os selos distintivos dos viños galegos, da súa importancia na promoción de Galicia fóra de España e das paisaxes vinícolas declaradas Patrimonio da Humanidade pola UNESCO. Furelos reivindicou a mesma declaración para a Ribeira Sacra, polas súas terrazas vertixinosas debruzándose sobre o río Sil.
 
Posteriormente, ás 21.00 horas, deu comezo a cea, na que o enólogo Rubén Pérez comentou as características dos cinco viños de Ponte da Boga que se foron degustando con outros tantos pratos elaborados en base ás conservas de Luis Escurís Batalla. O acto foi organizado polo Club Exxpopress de Xornalistas de Galicia.

Tamén, na Pobra:








Posted via email from Certo.gl, o xornal dixital de Barbanza e Noia

No hay comentarios:

Twitter

Related Posts with Thumbnails Banner: Regale selva tropical