28.6.12

Ribeira: intentan implicar ao empresariado no novo ciclo de FP de elaboración de produtos alimentarios

 

Ribeira, 28 de xuño de 2012- A Casa Consistorial acolleu o pasado 26 de xuño a última hora da mañá unha reunión explicativa do novo ciclo de FP de elaboración de produtos alimentarias que está previsto celebrarse no CIFP Coroso e respecto do cal está aberto o prazo de inscrición.

Na xuntanza, convocada polo Concello, estiveron presentes unha selección de entidades ligadas ao sector alimentario, como son Frinsa, Congalsa, Conservas Lou e Pescaldía, ademais da propia Asociación de Empresarios de Riveira e de Amicos. Tamén estiveron o alcalde e a concelleira de Educación no nome do Concello, así como o director e o secretario do CIFP Coroso.

Adáptase aos procesos produtivos

As empresas convocadas amosaron o seu interese por este novo ciclo de FP e indicaron que os contidos que se van impartir se adaptan aos seus procesos produtivos. Así mesmo, manifestaron a idoneidade da formación que van recibir os alumnos ao responder ás  necesidades do perfil de posibles contratados.

Hai que salientar que o Ciclo de Elaboración de Produtos Alimentarios ten como obxectivo aprender a elaborar produtos alimentarios de acordo cos plans de produción e calidade, así como efectuar o mantemento de primeiro nivel dos equipamentos, aplicando a lexislación de hixiene e seguridade alimentaria, de protección ambiental e de prevención de riscos laborais.

As persoas con este perfil profesional exercen a súa actividade en pequenas, medianas ou grandes empresas. Son traballadores por conta allea que se integran nun equipo de traballo con persoas dun mesmo nivel de cualificación, ou inferior, onde desenvolven tarefas individuais e en grupo nas áreas funcionais de recepción de materias primas e materias, preparación e manexo de equipamentos de produción, control de operacións de elaboración, envasamento e embalaxe, apoio ao control de calidade, almacenamento e expedición de produtos acabados

Os módulos que comprenden este ciclo son:

En primeiro curso:

       Formación e orientación laboral                                                                      107 horas

       Materias primas na industria alimentaria                                          267 horas

       Operacións de acondicionamento de materias primas              213 horas

       Operacións e control de almacén na industria alimentaria              80 horas

       Seguridade e hixiene na manipulación de alimentos                            53 horas

       Tratamentos de transformación e conservación                            240 horas

E en segundo curso:

       Empresa e iniciativa emprendedora                                                        53 horas

       Formación en centros de traballo                                                                      410 horas

       Principios de mantemento electromecánico                                          105 horas

       Procesamento de produtos alimentarios                                          175 horas

       Procesos tecnolóxicos na industria alimentaria                                          227 horas

       Venda e comercialización de produtos alimentarios                            70 horas




Ata 29 de xuño: "Educando á infancia en valores". Teatro para nenos


Venres 29 e sábado 30 no Ateneo: Toponimia e Antigo Exipto. Non o perdan!


Venres 29 de xuño: preséntase libro madridista de Manuel Jabois


Traslatio: sae o 7 de xullo do peirao de Ribeira

Posted via email from Certo.gl, o xornal dixital de Barbanza e Noia

No hay comentarios:

Twitter

Related Posts with Thumbnails Banner: Regale selva tropical