A Pobra, 25 de abril de 2012. Unha representación do Instituto da Pobra do Caramiñal formada por catro profesoras e catro alumnos, integrantes do grupo de Comenius, están estes días a desenvolver as actividades do proxecto Let´s eat history? na localidade siciliana de Castelvetrano, agasallados polos compañeiros do Liceo Scientifico Estatale Michele Cipolla.
O plan de traballo inclúe presentacións dos traballos feitos en cada colexio por parte do alumnado participante, coa dificultade engadida de ter que facelo en inglés, que é o idioma común escollido para estes encontros; logo tamén haberá reunións do profesorado participante para poñer en común impresións e resultados e pechar este proxecto que acada agora o seu segundo e derradeiro ano.
Promocionando a xarda e o mexillón
Tamén entre todos elaborarán un libro de receitas elaboradas con produtos locais de cada zona, aportadas polas familias en cada un dos colexios participantes. As receitas do instituto da Pobra baséanse na sardiña e nos mexillóns. Esperan poder disfrutar coas receitas que traian doutros paises, ó igual que agardan que eles aprendan a disfrutar cos pratos galegos. Os asistentes ó encontro terán a vantaxe engadida de disfrutar in situ dun buffet elaborado entre todos, co mellor dos produtos aportados por cada país. Agradecen a aportación das conservas de Luis Escurís Batalla para poder elaborar os pratos.
A viaxe inclúe tamén a recepción no concello e moitas visitas guiadas: factoría de aceite, salinas, restos arqueolóxicos de Cave di Cusa, ou o meirande parque arqueolóxico de Europa, situado en Selinunte.
Templo E de Selinunte, na Wikipedia
Estamos desexando que volten para que nos conten polo miúdo as súas experiencias e nos falen dos novos amigos que quedan en Sicilia.
Posted via email from Certo.gl, o xornal dixital de Barbanza e Noia
No hay comentarios:
Publicar un comentario