23.6.11

Rianxo: segundo posto para Manuel Abuín na máxima categoría do III Torneio Aberto Sénior e Sub20 de Guimarães

Media_httpfarm6static_ayakg

Rianxo, 23 de xuño de 2011. O rianxeiro Manuel Antonio Abuín, do club Distribunosa-Rianxo de Xadrez, quedou segundo, só superado polo ruso Khodorov Anatoli no III Torneio Aberto Sénior e sub20 da Escola João de Meira en Guimarães.

O torneo internacional tivo lugar o pasado domingo, 19 de xuño, e alí foron os principais xadrecistas do Distribunosa-Xadrez Rianxo, a Guimarães, que vai ser capital cultural europea en 2012. A competición foi a oito rondas de 20 minutos/finish. Obtivo un meritorio segundo posto no ránking categoria sénior Manuel A. Abuín Boullón, só superado polo ruso Khodorov Anatoli do club local portugués. Obtivo tamén trofeo como segundo clasificado en categoria Sub 10 Jorge Méndez, do Distribunosa-Xadrez Rianxo.
En categoría feminina as dúas axedrecistas do Distribunosa-Xadrez Rianxo obtiveron o segundo posto en categoría sénior (María Romero) e o terceiro en Sub20 (Sara Sampaño).

Outros destacados axedrecistas do Distribunosa-Xadrez Rianxo quedaron como segue: